Hoe een boekhouder je kan behoeden voor grote fouten

Alles over het arbeidsrecht
January 8, 2019
Eigenaar van een webwinkel? Houd dan ook rekening met je retouren!
August 5, 2019
Show all

Als eigenaar van een bedrijf, ontkom je niet aan regelmatig belastingaangifte doen. Wanneer je goed bent met cijfertjes en het overzicht makkelijk houdt, dan moet dit geen probleem voor je zijn. Maar als je een paar keer per jaar enorme stress hebt omdat je hoopt dat wat je hebt ingevuld maar goed is, zal je waarschijnlijk een stuk minder plezier beleven aan het ondernemerschap. Daarnaast ben je ook nog een zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste informatie. Als uit een controle van de Belastingdienst blijkt dat je foutieve informatie hebt doorgegeven, kan je dit hoge boetes en naheffingen opleveren. Schakel daarom altijd een boekhouder in, deze specialist weet precies hoe hij te werk moet gaan en kan je behoeden voor een aantal grote fouten.

Je administratie altijd op orde

Liggen er tientallen bonnetjes los op jouw bureau? En heb je geen idee wanneer je welke factuur hebt uitgeschreven? Een boekhouder helpt je gelijk met een goede basis en dat is je administratie overzichtelijk inrichten. Deze boekhouder in Heemskerk digitaliseert alles, zodat je zelf niet op zoek hoeft naar een goed programma. Het enige wat je in dit geval nodig hebt is een scanner of een mobiel apparaat die de bonnen voor je scant. Verder krijg je nog een aantal handige tips hoe jij de rest van de administratie het beste kunt bewaren op de computer, zoals de indeling van de mappen. De boekhouder maakt een duidelijk overzicht van al het papierwerk, zodat voor jou inzichtelijk wordt hoeveel kosten en winst je per maand maakt.

De aangifte op tijd indienen

Ook al stuurt de Belastingdienst een herinnering, veel ondernemers dienen de omzetbelasting op het laatste moment of te laat in. En dat kan ook weer boetes als gevolg hebben. De boekhouder houdt jouw administratie netjes per maand bij, zodat je niet uren aan de slag hoeft met het zoeken naar de juiste gegevens. Daarnaast is de boekhouder er ook van op de hoogte wanneer het weer tijd is voor de omzetbelasting, zodat dit op tijd binnen is bij de Belastingdienst. Dit kan al een hoop zorgen bij je wegnemen als je al veel dingen vergeet door een overvolle agenda.

Goede begeleiding

Wanneer je net begint als zelfstandige, heb je vast een hoop vragen over hoe je bepaalde dingen nou moet aanpakken als ondernemer. Vaak kan je terecht bij je concullega’s op een forum, maar het gevaar is dat je dan een hoop verschillende antwoorden krijgt waardoor je nog steeds niet goed weet wat je nou eigenlijk moet doen. De boekhouder kan je op administratief gebied voorzien van de nodige adviezen en je bijstaan met extra startersbegeleiding. Dat geeft je een hoop rust. Daarnaast sta je een stuk steviger in je schoenen als jij precies weet wat je moet doen.

Comments are closed.