Lees hier wat een mediator voor jou kan betekenen

Eigenaar van een webwinkel? Houd dan ook rekening met je retouren!
August 5, 2019
Hoeveel kost het om een testament op te stellen?
March 14, 2022
Show all

Een scheiding is vaak een periode in het leven van een mens die als zeer zwaar en vervelend ervaren kan worden. Dat is helemaal het geval wanneer de communicatie tussen jou en jouw ex moeizaam verloopt. Op dat moment zou het fijn zijn dat er een soort tussenpersoon komt helpen die tussen jou en jouw ex gaat staan om de communicatie te verhelpen. Een onafhankelijk persoon die geen kanten kiest maar naar beide verhalen luistert en op die manier een oordeel velt die voor zowel jou als de tegenpartij goed uitpakt. Die persoon is er in de vorm van een mediator. In deze tekst gaan we je uitleggen wat mediator Rotterdam voor je kan betekenen en wat de voordelen zijn van scheiden met een mediator.

Wat kan mediator Rotterdam voor je betekenen?

Een mediator is dus een soort tussenpersoon die tussen beide partijen gaat staan om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Allereerst is het belangrijk dat de mediation gebeurt op basis van vrijwilligheid. De mediator zal namelijk met zowel jou als met de tegenpartij in gesprek gaan. Hij zal vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van de problemen die er op dat moment zijn en kijken naar een tussenweg tussen deze problemen. De mediator kan zowel zakelijk als qua gevoel kijken welke problemen er zijn en deze vertrouwelijk met jou bespreken. Uiteindelijk zal hij tot een oplossing proberen te komen met beide partijen wat betreft verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan afspraken wat betreft kinderen, maar ook de spullen die verdeeld moeten worden. Vervolgens natuurlijk ook over eventuele kosten na de scheiding. Denk hierbij aan partneralimentatie of alimentatie wat betreft de kinderen. De mediator is er dan ook om een rechtszaak te voorkomen. Bij een rechtszaak is het vaak zo dat er iemand wint en iemand verliest en het traject bij mediator Roermon is er om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Voordelen wanneer je gebruik maakt van mediator Roermond

Er zitten dan ook een hoop voordelen aan het gebruik van een mediator. Allereerst is een mediator iemand die niet alleen kijkt naar de zakelijke feiten, maar ook juist het gevoel wat er bij komt kijken. Het gesprek met een mediator vindt plaats op neutraal terrein zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en is er om een goede tussenweg te vinden. De mediator is er dan ook niet alleen om de problemen op te lossen, maar ook om deze opgelost te houden zodat het mogelijk blijft om contact met je ex te houden ook na de scheiding. Dit kan dan weer een groot voordeel zijn voor de afspraken die er zijn omtrent de kinderen of huisdieren. Een mediator is daarnaast iemand die zich specifiek in de situatie inleeft. Hierdoor is het vaak niet nodig om een rechtszaak te hebben om de problemen op te lossen, maar kan dit gewoon op een neutraal en minder spannende plek plaatsvinden voor zowel jou als de tegenpartij. Een hoop voordelen dus aan het gebruik van mediation.

Comments are closed.