Zonder vervelende verrassingen op vakantie

Risicomanagement, wat het is en wat heb je eraan?
October 22, 2018
Alles over het arbeidsrecht
January 8, 2019
Show all

Zonder vervelende verrassingen op vakantie

 

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland krijg je te maken met een andere cultuur. Wanneer je vertrekt is het belangrijk om je hierin te verdiepen. Zijn er bijvoorbeeld regels waar je je daar aan moet houden die hier helemaal niet gelden, of zijn er vaccinaties die je moet hebben voor je weg mag of heb je speciale reisdocumenten nodig om een land te bezoeken? Wanneer je je hierin verdiept kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

 

Zorg voor de juiste reisdocumenten

Zonder de juiste reisdocumenten kom je een ander land niet in. Zoek daarom ruim van te voren uit welke documenten je nodig hebt. Wanneer je binnen de EU reist, is het voldoende om een id-kaart bij je te dragen. Reis je buiten de EU, dan heb je een paspoort nodig. Vraag deze tijdig aan om extra kosten te vermijden. Ook is het voor sommige landen nodig om een visum te hebben voor je het land in kan. Voor veel populaire vakantiebestemmingen heb je een visum nodig. Zo moet je bijvoorbeeld een visum voor Turkije, voor Amerika en voor Suriname hebben.

Selective Focus Photography of Person Holding Passport With Ticket

 

Cultuurverschillen

Voor je op vakantie gaat, is het verstandig om je te verdiepen in de cultuurverschillen tussen Nederland en het land van bestemming. Zijn er bijvoorbeeld andere eetgewoontes? Denk er hierbij aan of het beleefd is om je bord helemaal leeg te eten of om juist een beetje te laten liggen. Kijk hierbij ook eens naar wat er gebruikelijk is op het gebied van betalen, wel of geen fooi. Let tenslotte op belangrijke kledingvoorschriften, in sommige landen is het gewoonlijk om je haar als vrouw te bedekken en in enkele landen is het niet normaal om een korte broek om hemdje aan te hebben.  

 

Keuken, Voedsel, Italiaanse, Antipasti, Diner, Lunch

Reisadvies

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland is het belangrijk om het reisadvies van het land van bestemming te controleren. Een land of gebied kan verschillende adviezen krijgen:

  • Groen, geen veiligheidsrisico’s,
  • Geel, veiligheidsrisico’s,
  • Oranje, maak alleen noodzakelijke reizen,
  • Rood, reis niet af naar het gebied.

Een reisadvies is niet bindend, maar houd rekening met de risico’s en neem bij twijfel contact op met je reisorganisatie of reisverzekering.

Comments are closed.